Ravnanje kose

Ravnanje kose je postupak koji se koristi za postizanje ravne, glatke i sjajne kose, a može se provesti korištenjem različitih metoda poput peglanja, kemijskog tretmana ili feniranja kose, uz upotrebu raznih proizvoda kao što su termički zaštitni sprejevi, maske, kreme ili serumi. Korištenje profesionalnih frizerskih proizvoda za ravnanje kose pruža kvalitetnije rezultate, dugotrajniji učinak i prilagođenu njegu koja može generalno poboljšati stanje i izgled kose.
SHOW FILTERS

Cijena

Filtriraj po kategoriji

Brend

Ocjene

Prikazujemo 1–32 od 40 rezultata

Ravnanje kose je postupak koji se koristi kako bi kosa izgledala ravno, glatko i sjajno.

Postoje različite metode ravnanja kose, kao i proizvodi i alati koji se koriste za postizanje željenog rezultata.

Metode ravnanja kose

 1. Peglanje kose: Ovo je klasična metoda koja uključuje korištenje pegle za kosu ili ravne četke s toplinskom tehnologijom kako bi se ravnomjerno zagrijala i ispravila kosa.
 2. Kemijsko ravnanje: Ova metoda koristi kemijske tretmane poput permata ili keratinskog tretmana za ravnanje kose kako bi se trajno promijenila struktura kose.
 3. Ravnanje uz pomoć sušila za kosu: Koristi se ravna četka i sušilo za kosu kako bi se ravnomjerno sušila i ispravila kosa dok se oblikuje vrućim zrakom.

Proizvodi za ravnanje kose

 1. Termički zaštitni sprejevi: Koriste se prije upotrebe toplinskih alata kako bi se zaštitila kosa od oštećenja uzrokovanih visokim temperaturama.
 2. Ravnanje kreme ili serumi: Ovi proizvodi pomažu u zaglađivanju kose, smanjenju naelektriziranosti i dodavanju sjaja.
 3. Kemijski tretmani: Kemijski tretmani za ravnanje kose koriste se za trajno promjenu strukture kose i postizanje dugotrajnog ravnog izgleda.

Savjeti za ravnanje kose

 • Prije ravnanja kose uvijek koristite termički zaštitni sprej kako biste zaštitili kosu od oštećenja.
 • Ravnanje kose najbolje je obaviti na suhoj kosi kako bi rezultati bili optimalni.
 • Prilagodite temperaturu toplinskog alata prema tipu i stanju vaše kose kako biste izbjegli oštećenje.
 • Redovito hidratizirajte kosu i koristite hranjive i hidratantne maske za kosu kako biste ju održali zdravom i sjajnom.
 • Ako koristite kemijske tretmane za ravnanje kose, uvijek se posavjetujte s profesionalnim frizerom kako biste odabrali najbolji tretman za vašu kosu i osigurali siguran postupak.

Ravnanje kose može biti učinkovit način za postizanje glatkog i sjajnog izgleda kose, ali je važno pravilno se educirati i pridržavati se sigurnosnih mjera kako biste održali zdravlje i ljepotu vaše kose.

Korištenje profesionalnih frizerskih proizvoda za ravnanje kose pruža kvalitetnije rezultate, dugotrajniji učinak i prilagođenu njegu koja može poboljšati stanje i izgled kose.